Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Linkegység linkgyűjtemény fejléce
Belépés / Regisztráció | Linkajánlás | Véletlen honlap |

Főoldal » Vallás » Hírek

Vallás hírek

Vallás   Hírek a témában   Honlapok a témában   Alkategóriák    


Ferenc pápa a FAO székházában: A szeretet szó legyen része a nemzetközi együttműködés nyelvezetének
Október 16-án, hétfőn, az élelmezési világnapon Ferenc pápa beszédet mondott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO római székházában.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 5 órája
Ha nő vagy, szeretni fogod Lukács evangéliumát
Október 18-án Szent Lukácsra emlékezünk, aki orvosként Krisztusban fedezte fel az emberiség gyógyítóját. Evangéliumában - a központi témák, az irgalmasság és a bűnbocsánat mellett - kiemelkedő szerepet töltenek be az asszonyok. Ennek okán az "asszonyok evangéliumának" is nevezhetjük.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 6 órája
A katolikus-református párbeszéd fórumán - Erdő Péter és Bogárdi Szabó István disputája
Erdő Péter bíboros, prímás és Bogárdi Szabó István református püspök előadást tartott, majd párbeszédet folytatott a két felekezet közötti teológiai és történeti különbségekről, a keresztény egységtörekvés, az ökumené jövőjéről október 17-én Budapesten.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 6 órája
Ferenc pápa: Amikor meghalunk, Jézussal találkozunk, aki kézen fog minket
A Szentatya október 18-án délelőtt a halál misztériumáról elmélkedett a keresztény remény fényében. Hangsúlyozta, hogy ne akarjuk elhessegetni a halál gondolatát, hanem a hit lángját őrizve várjuk a Jézussal való végső találkozást.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 7 órája
Istennel a "grundon" - Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós színésszel beszélgetett
A színház szakrális hatása, a hit személyessé válása, barátság és "grundélmény" - többek között ezekről beszélgetett Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színésszel, a Vígszínház társulatának tagjával a Nem Adom Fel Cafe _and_ Barban október 17-én.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 8 órája
A pápa a Vallások a Békéért Világtanács tagjainak: Tegyünk a békéért szívvel, ésszel és két kézzel!
A béke sürgető feladat, és minden vallás híveinek fohászkodniuk kell érte. Aki felelősséget hordoz, nem maradhat semleges e kérdésben. Ez volt Ferenc pápa beszédének lényege, amelyet a Vallások a Békéért Világtanács (World Conference of Religions for Peace) nyolcvan tagjának mondott október 18-án.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 8 órája


Isten a maga szabadságával ajándékoz meg - A belaruszi nuncius mutatott be szentmisét Várpalotán
Pintér Gábor címzetes velebusdói érsek, az Apostoli Szentszék belaruszi követe mutatott be szentmisét október 15-én Várpalotán.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 10 órája
Elhunyt Ricardo Vidal bíboros
Október 18-án elhunyt Ricardo Vidal nyugalmazott cebui érsek. A Fülöp-szigeteki főpásztor 86 éves volt.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 9 órája
A fák és a gyerekek együtt nőnek - KÉPRIPORT
Október 9-én hetven fát ültettek a közelmúltban született gyermekek tiszteletére Nyíregyházán, a második Újéletfa-ligetben.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 11 órája
Püspöki áldás a megújult érdi Marianum iskolára
Hálaadó szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök október 5-én a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő, teljes energetikai korszerűsítéssel felújított Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát Érden.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 11 órája
Őszi egyházmegyei hittanostalálkozót tartottak Orosházán
Idén második alkalommal szerveztek hittanostalálkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegyében: október 7-én, szombaton az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola adott otthont a rendezvénynek, melyen közel kétszázan vettek részt.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 12 órája
A Vianney Testvérek Közösségének priorja adott elő a plébániai munkatársaknak Tiszacsegén
A helyi Szent József-plébánia és a Tiszacsegei Római Katolikus Templomért Alapítvány közös szervezésében tartották október 7-én a tiszacsegei plébánia munkáját segítő munkatársak találkozóját.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 13 órája


Püspöki szentmise a császári családi nap keretében (2017. október 15., vasárnap)
Október 15-én, vasárnap Császáron a Szent Péter és Pál-templomban 14 órakor Veres András győri megyéspüspök szentmisét mutat be a családi nap keretében.
Forrás: uj.katolikus.hu, megjelent 35 órája
Lezárult a Mária-kegykép könnyezésének tricentenáriumi éve Sajópálfalán
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben október 14-15-én, a kegykép hazahozatalának búcsúján ért véget az Istenszülő-kép könnyezésének tricentenáriumi emlékéve.
Forrás: www.magyarkurir.hu, megjelent 13 órája
Mindenkori Ministránstalálkozó Sződligeten (2017. október 15., vasárnap)
Október 15-én, vasárnap ministránstalálkozót tartanak a Sződligeti plébániatemplomban. Délután 15 órától a plébánián (Szabadság tér 7.) szeretettel várják mindazokat, akik valaha is a templom ministránsai voltak és azokat is, aki valaha valahol ministráltak és most Sződligeten élnek. A 18 órakor kez
Forrás: uj.katolikus.hu, megjelent 35 órája
Nunciusi szentmise Várpalotán (2017. október 15., vasárnap)
Október 15-én, vasárnap 10 órakor a várpalotai Római Katolikus Templomban Msrg Dr. Pintér Gábor velebusdói címzetes érsek, az Apostoli Szentszék fehéroroszországi apostoli nunciusa mutat be szentmisét. Ezen ünnepi alkalommal a Fatimai jelenés 100. évfordulóján kérik a Szűzanya oltalmát.
Forrás: uj.katolikus.hu, megjelent 35 órája
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11* A hírek nem feltétlen idő sorrendben gyűlnek. Előfordulhat, hogy egy friss hír csak pár óra eltéréssel kerül be a Linkegység linkgyűjteménybe. Mivel a sorrend idő-alapú, ilyenkor az új hír a listában a megjelenés időpontjának megfelelő helyet fogja elfoglalni.

* Lehetőséged van a híreket kigyűjteni a saját adatlapodra, a hír bal alsó sarkában látható kéz ikonnal. Ezeket a híreket így a későbbiekben is megtalálhatod.


Kövess minket a Facebookon is, hogy ajánlhassunk neked érdekes honlapokat, illetve a Linkegység linkgyűjteménnyel kapcsolatos hírekről se maradj le: Linkegyseg.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2017, linkegyseg.hu | linkek száma: 21096 | Jogi nyilatkozat | Sitemap | RSS | E-mail: info(kukac)linkegyseg.hu