Az otthonodban is megteremtheted a kávéházi és éttermi élményt a BestMarkt eszközeivel

Így utólag fura érzés visszagondolni arra, hogy nagyjából 25 éves koromig ki nem állhattam a kávét. Lehetséges, hogy kategorikus elzárkózásom valahol a koffeinfüggő szüleimnek is köszönhető, akik egész életükben rengeteget dolgoztak, most is gyakran túlhajszolják magukat és igen morózussá tudja őket tenni, ha nem viszik be a szükséges kávéadagjukat. Persze leggyakrabban tisztán, feketén. Én az ennél lágyabb dolgok híve vagyok, így körülbelül akkor fedeztem fel a fekete nedű fantasztikumát, amikor néhány éve ismét kezdett felvirágozni a kávézási kultúra hazánkban. A specialty coffee-k, a nagyvilág különböző tájairól származó különleges kávébabok és receptúrák, vagy a közösségi oldalakon virálisan terjedő legújabb kávétrendek mind-mind beszippantottak és a kávézás szerelmese lettem. Az azért hozzátartozik mindehhez, hogy a kávé számomra nem létszükséglet – már csak a szüleim példáján okulva is -, hanem hedonista kalandjaim egy szelete, az énidő vagy a baráti találkozók kellemes adaléka.

Szeretem az igazi kávé-élményt a lakásom falain belül is megteremteni, ezért azokból a fajta kávékból, amelyek a felfedezéseim során a leginkább elnyerik a tetszésemet, mindig vásárolok otthonra is. Lassan azonban éreztem, itt az ideje egy komolyabb befektetésnek: szerettem volna egy igazán profi kávégépet, ami majd hosszú évekig jó szolgálatot tehet. Bár nagyon szeretem a kis kotyogósomat és egy french presst is beszereztem, már igazán vágytam egy sokprogramos, komoly eszközre, ami elbír az általam legjobbnak ítélt szemes kávékkal.

Így történt, hogy az internet és a kereső útvesztőiben bolyongva végül rátaláltam a BestMarkt webáruházra, ahol a legkülönfélébb háztartási cikkek és elektronikai eszközök széles kínálatából tudunk válogatni az otthonunk kényelméből. A Háztartási cikkek főkategóriából jutottam a Konyhafelszerelésig, azon belül pedig végre megtaláltam a Kávéfőzés alkategóriát. A kínálat több volt, mint impozáns: látogatásomkor több mint 700, kávéfőzéshez kapcsolódó termék várt felfedezésre, ezen belül a kávéfőzők száma 450 körül volt. Ekkora kínálat egyetlen boltban sincs, micsoda szerencse, hogy rátaláltam erre az oldalra! – gondoltam magamban, miközben végignéztem az oldalsó lehetséges szűrési feltételeket. Választhattam, hogy raktári vagy külső raktárról elérhető legyen a termék – nekem ez a része mindegy volt. Utána egy csúszka segítségével beállítottam a számomra ideális maximum árat – az alapbeállítás alapján a legdrágább elérhető kávé kávéautomata majdnem 700.000 Ft-ba kerül – hűha! Nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg – ez a Saeco gép tényleg zseniális. 8 féle ital készítésére alkalmas, opcionálisan a dupla előválasztó gomb segítségével mindez 16 félére növelhető. No de vissza a realitásba – bár nagyon sok szűrési lehetőség volt még (kapacitás, teljesítmény, víztartály kapacitása, fúvókák száma, nyomás…), egyedül még a márkákat futottam végig – nagyjából olyan 50 lehetett, néhányat ismertem, sokat nem -, utána pedig beállítottam a keresett gép típusát. Még a kívánt színt is be tudjuk állítani, én kizárólag a fekete kávéfőzőkre szerettem volna rákeresni.

Örültem, hogy még így is jó sok találat maradt, amik közül válogathatok. Az adatlapokon található információk segítségével és a vásárlói véleményekkel sikerült még tovább szűkítenem a listát. a maradék hat versenyzőnél azonban muszáj volt a BestMarkt webáruház termék-összehasonlító opcióját segítségül hívnom. Mindez azért nagyon praktikus, mert egyetlen oldalba sűríti a kiválasztott termékek adatait, így sokkal átláthatóbbá válnak a hasonlóságok és különbségek.

Ekkor jutott eszembe, hogy mióta halogatom már egy új mikró beszerzését – akkor már miért nem nézek szét a BestMarkt oldalán?! Gyorsan kattintottam is és válogatni kezdtem a mikrohullámú sütők közt, ami körülbelül 200 terméket jelentett. A kialakításra vonatkozó szűrőnél gyorsan beállítottam a szabadon álló opciót, ezen felül ismét az ármaximumot – ami az imént is jó szolgálatot tett -, valamint kipipáltam, hogy legyen benne grillfunkció. Ezeken felül olyan szűrési opciók voltak még, mint az űrtartalom, a kijelző típusa, a vezérlés módja, időzítő, teljesítmény, gőz főzés. A különböző funkciókat még gyorsan átfutottam, és eléggé meglepett, hogy már ennyire okosak ezek a készülékek, így itt is beállítottam pár dolgot a keresés megkönnyítése érdekében. A színt illetően szintén elég tágas volt a lehetőségek tárháza, a barnás-bézses natúr színektől kezdve a “klasszikusnak” számító fekete, fehér, ezüst, inox során át olyan extrémebb színekben pompázó mikrohullámú sütők közül is válogathattam, mint kék vagy piros. A jól kitalált szűrési feltételeknek hála hamar megtaláltam a számomra tökéletes terméket, így a mikrohullámú sütők kérdését is letudva hálát adtam a BestMarkt webáruház felületének praktikus kialakításáért és a baráti árakért. A mikró mellé még +3 év extra garanciát vásároltam mindössze 12.790 Ft-ért, ami úgy gondolom, nagyon megérte. Ezek után már csak a szállítási mód kiválasztása és a fizetés volt hátra. Csomagpontra és házhoz szállítással is kérhetjük a megvásárolt termékeket, de a budapesti üzletben szintén lehetőség van a csomagunk átvételére.

Azóta már használom is a két csodamasinát, amiket egyenesen imádok! Köszönöm, BestMarkt!