Egy jó kávé után már indulhatunk is a diákmunkára

A kávézás egy olyan rítus, ami nagyon fontos lett az életemben az utóbbi években. Régebben sosem értettem, hogy mit lehet szeretni ezen a keserű löttyön. Azt érdemes tudni rólam, hogy ellentétben az emberek nagyrészével, rám nincsen serkentő hatással a kávé. Ha rossz időben fogyasztom ezt az italt, akkor még ellentétes erőt is tud kifejteni és csak lefáradok tőle.

Ezek alapján pedig könnyen megérthetitek, hogy miért nem vonzott soha a kávézás. De az egyik barátnőm végül elvitt engem egy kézműves kávézóba, ahol olyan ízélményben volt részem, mint még korábban soha. Rájöttem, hogy a kávét is milyen sokfélén lehet elkészíteni és nem feltétlenül a minőség csúcsa az, amit mondjuk az apukám fogyaszt. Ezt követően pedig lassan megváltozott minden. Most pedig már saját kávéfőzőm és kávéiváshoz kapcsolódó szokásaim vannak.

Persze a jó kávé általában drága szokott lenni, ehhez pedig nem árt, ha az ember keres egy kis pénzt. Az utóbbi időben én is elgondolkoztam azon, hogy milyen jó lenne diákmunkát vállalni. Az egyik barátom azt mondta nekem, hogy ha budapesti diákmunka érdekelne, akkor nézzek fel a Topiwork oldalára. Mivel a hagyományos módszerek idáig nem igazán váltak be, ezért örömmel követtem a tanácsát.

A Topiwork oldala nagyon barátságos és felhasználóbarát. Nem kell attól tartanunk, hogy rögtön reklámokkal és ajánlatokkal fognak elárasztani minket. A kezdőlap letisztult és azonnal látni fogjuk a legfontosabb információkat. A legtöbbet használt funkció egyértelműen a diákmunka kereső lesz, aminek a segítségével pontosan meg tudjuk adni azokat a paramétereket, amik alapján megtalálhatjuk az ideális munkát.

Alapból mindenkinek nagyon ajánlom a regisztrációt az oldalra. A jobb felső sarokban találhatjuk meg az ehhez tartozó menüpontot. Csak pár adatot kell megadnunk és cserébe el tudjuk menteni a munkákat, amiket találtunk. Meg persze később így tudnak majd felkeresni minket a szövetkezettől, úgyhogy érdemes minél hamarabb ezt elintézni.

De térjünk vissza a “munkakeresőre”. Ha egy olyan ember vagy, aki mindig is tudta, hogy mit szeretne dolgozni, akkor neked elég lesz csak beírnod az adott munkakör megnevezését. A Topiwork azonnal ki fog adni minden olyan találatot, ami megfelel ennek és nemsokára lehet meg is lesz az álommunkád. Én azonban sajnos sosem tartoztam ebbe a csoportba, úgyhogy nekem a kategóriák rendszere maradt.

Itt nagyobb témák szerint rendezik a munkákat, úgyhogy rengeteg ötletet gyűjthetünk arról, hogy mi lenne számunkra az ideális. A budapesti diákmunka mellett pedig sok más városban is kaphatunk állást, ha a Topiwork-öt választjuk. A preferált várost is megadhatjátok a „hol?” kérdés kapcsán a keresőben! Így pedig nem kell majd attól tartani, hogy a munka esetleg túl messze lenne a lakhelyetektől.

A budapesti diákmunka választékuk fantasztikus volt, de nem a mennyiség volt az, ami tényleg elkápráztatott. Biztos vagyok benne, hogy már ti is tapasztaltátok, hogy a munkakeresést mennyi tabu és titok övezi. Ez pedig sokszor megnehezíti azt, hogy olyan munkát találjunk, ami megfelel az igényeinknek. A Topiwork oldalán azonban minden munkához tartozik egy leírás, amin keresztül egyértelmű lesz, hogy milyen munkára vállalkozunk. Még a fizetés is.

A budapesti diákmunka keresés végül sikerrel zárult és ezt csak a Topiwork segítségének köszönhetem. Jó tudni, hogy ha bármi kérdésem, vagy problémám lenne, egy ilyen nagyszerű diákszövetkezet áll mögöttem!