Legjobb üzleti tippek egy kávézóban

Szeretek kávéházban üzleti megbeszéléseket tartani. Egy online bizniszben utazom (dropshipping), így irodát teljesen felesleges fenntartanom. A vállalkozásom székhelye jelenleg a lakásom, de ezen változtatni szeretnék, ugyanis a feleségem ezt egyáltalán nem díjazza. Azon aggódik, hogy egyszer, amikor éppen nem vagyok otthon, megjelenik majd valamelyik hatóság. Hiába nyugtatgatom, hogy a cég patyolattiszta, mégis azt akarja, hogy keressek új székhelyet a vállalkozásomnak.

Megkértem az ügyvéd ismerősömet, hogy igyon meg velem egy lattét. Ez a kedvence. Egy német politikus korábban erősen degradáló módon létrehozta a “latte férfiak” kategóriát. Nem értek vele egyet: az ügyvédem kifejezetten férfias típus, egyszerűen a tejes kávékat szereti. Én is lattét ittam az ügyvéddel. Van egy rossz (vagy jó) szokásom, mindig azt iszom, amit a beszélgető partnerem. Ilyenkor képes vagyok – némi erőfeszítéssel ugyan – még akár egy americanot is elfogyasztani.

A lényegre térek. Elmondtam az ügyvédemnek, hogy új székhelyre van szüksége a vállalkozásomnak. Örülnék, ha ez végre nem egy magánlakás lenne, ha egy ennél hivatalosabb hely, de a költségek miatt irodát sem szeretnék bérelni. Széles mosoly volt a válasza, ebből tudtam, hogy azonnal van megoldási javaslata. Elmondta, hogy van egy olyan lehetőség, ami minden elvárásomat kielégíti, teljesen törvényes, és egyben olcsó is. A neve: székhelyszolgáltatás szerződés.

Azaz keresnem szükséges egy megbízható székhelyszolgáltatót, akinek az irodájába székhelyként be tudom jelenteni a vállalkozásomat. Korábban nem igazán hallottam erről a lehetőségről. Megkérdeztem, hogy tud-e korrekt székhelyszolgáltatót javasolni. Elmondta, hogy több ügyfele is a szekhelyszolgaltatas24.hu céggel kötött székhelyszolgáltatás szerződést, és hosszú évek óta nagyon elégedettek a szolgáltató munkájával.

Rámenős alak az ügyvédem, ott a kávézóban azonnal felhívta az egyik ilyen ügyfelét, hogy első kézből kapjak információkat. A vonal másik végén szintén egy online vállalkozó volt. Nagyon segítőkésznek bizonyult, örömmel osztotta meg velem a tapasztalatait. A cégének 5 éve a szekhelyszolgaltatas24.hu újlengyeli irodája a székhelye. Soha semmilyen problémája nem volt emiatt. A postai leveleit átveszik, beszkennelik és minden hónap elején az előző havi leveleit emailben továbbítják a részére. 1 alkalommal váratlan helyszíni NAV vizsgálata volt, ezen a székhelyszolgáltató zökkenőmentesen ellátta a képviseletét ill. a hatóság rendelkezésére bocsátotta a kért iratokat. Havonta egy alkalommal díjmentesen igénybe veheti az újlengyeli iroda tárgyalóját. Ráadásul Újlengyelen nincs iparűzési adó, így kedvezőbbek az adózással kapcsolatos költségei is. Hálásan köszöntem meg az úrnak minden információt.

Ügyvédem még elmondta, hogy 2017-ben hatályba lépett a 7/2017. (VI. 1.) IM rendelet, amely megnyugtató módon szabályozta a székhelyszolgáltató cégek működését. Azóta a korábban erősen szürke piac nagyon sokat tisztult. Olyannyira, hogy napjainkban már a hatóságok sincsenek előítélettel azokkal a cégekkel szemben, akik székhelyszolgáltatás szerződést kötnek.

A mai két latte igazán megérte az árát. Jövő héten intézem is a továbblépést, már kértem időpontot a szekhelyszolgaltatas24.hu újlengyeli irodájától.