Egy éttermi ellátó lett a kávéházunk megmentője

Az a helyzet, hogy egy kicsit túlköltekeztünk sajnos. Ez az első saját komoly projektem életemben, amibe saját pénzt is tettem, és túl nagynak álmodtam talán. A külföldi kávékülönlegességek mellett a berendezések és a drága dekoráció is túl nagy vállalás volt, pedig egy csomó dologra ott lett volna a Hunnia…

Hogy mi az a Hunnia? A hunniakristaly.hu oldalon található vendéglátó nagyellátó, ahol minőségbéli lemondások nélkül lehet megvenni mindent, nagy tételekben, és így olcsóbban is. Na és annyira mindent – ez a lényeg -, hogy nem csak konyhákra, éttermekbe, hanem cukrászdákba és kávézókba is van, szinte tényleg túlzás nélkül: MINDEN. A vendéglátótéri kiegészítő eszközökből, vagy díszítésre használható dolgokból ugyanúgy, mint az ételkészítést segítőkből. Még komoly választék is akad a legtöbb dologból és nem csak azért, mert a cukrászdától a kifőzdéig más jellegű szolgáltató egységeknek is a partnerei ők. Hanem simán csak óriási a választék, értem ezalatt, hogy éttermi evőeszközből, hasonló árkategóriájúból is van többféle.

1994 óta működnek, szóval bőven az internet térnyerése előtt kezdték az ipart, de nekem most pont a webáruház jelleg tetszik náluk igazán. A neten találtam rájuk is, mint mostanában mindenre, egyébként a rozsdamentes fazék lábas keresőszavakkal, de írtak róluk egy-két helyen, témába vágó fórumon és mindenhol nagyon jókat. Így nem volt nehéz megjönnie a bizalomnak.

rozsdamentes fazék lábas

Elismerem, zöldfülű vagyok, írtam is már, hogy először mélyedtem el egy témában annyira, hogy vállalkozást próbáljak építeni rá, de nem hittem, hogy ekkora netes áruház ennyire a vendéglátó szektorra építkezve egyáltalán létezik Magyarországon.

És, hogy ilyen régóta ráadásul… Debrecenben és Budapesten is van fizikai elérhetőségük, ugyanakkor a bemutatkozó szövegükben írják, hogy a szűk időbeosztású vendéglátósokra, vagy gasztronómiai szakemberekre koncentrálva pont azt próbálják napjainkban megvalósítani, hogy “korlátlan nyitvatartással” üzemelve, a weben bárkit elláthassanak. A nekik kellő eszközökkel, vagy bármilyen, vendéglátásban felmerülő igény kapcsán, óriási választékból. Törekednek a kiszállítási gyorsaságra is, és írják még, hogy a menzákat és a közétkeztetés világát is minőségi dolgokkal turbóznák fel. Ez szép vállalás – gondoltam egyből magamban. Örülök, hogy ezen a világon belül is ígér valaki előrelépést. Mert Magyarországon erre a világra, a közétkeztetésre aztán ráfér. A modernizáció a költségracionalizálás is. Nagyon innovatív ez az egész, és már tényleg engem, minket is kihúztak a csávából. Nekünk rozsdamentes fazék, lábas kellett, de méltatlan volt egy-két kategóriát említenem csak, hisz óriási a termékek végtelen galaxisa ezen a helyen – ami a vendéglátásban kell, az itt van, tuti biztosra vehetjük. Jó minőségben, nagy választékban tehát, így nekem is egy hosszútávú megoldás lettek ők, azóta többirányú problémáimra.

Ma már nem kell fizikailag elmenni bevásárolni senkinek, még a nagyobb beszerzőknek sem. A szállítás bármire vonatkozóan megoldott, mennyiségtől függetlenül, és ők tényleg az egész országra koncentrálnak. Vannak olyan népszerű termékek, melyeknek itthon ők a kizárólagos importőrei. Nézzetek be hozzájuk, ha bisztrót, komolyabb éttermet, valami egészen kicsi vendéglátó egységet üzemeltettek, vagy javasoljátok őket a “főnökségnek”, ha ilyen helyeken dolgoztok és szükségetek van valamire, amire ráleltetek a palettájukon belül. Szintén adjatok egy esélyt a fenti, “rozsdamentes fazék lábas” linkemre kattintva a helynek, ha a közétkeztetésben, nagyobb üzemek étkeztetésében vesztek részt, főleg, ha beszerzési részlegen vagytok. Mondjuk lefogadom, hogy a szakavatottabbak rég hallottak róluk – lehet, hogy sokaknak nem mondok itt újdonságot, de én még mindig ujjongok, hogy a szakmába frissen belépőként még időben megtaláltam őket. És miért is lennék ezzel egyedül?… Adjatok tehát nekik egy esélyt, hogy ti még több esélyt kapjatok a szakmában, a későbbiekben!