Uncategorized

Egy jó kávé sose rossz!

Ha a kávézás szóba kerül, én mindig elmondom, hogy nekem nem nap a nap, ha nincsen kávé. Sokszor járunk a barátainkkal is munka után beülni egy kedves kis kávézóba, meginni egy cappuccinot, vagy ha nehéz volt a nap akkor még egy utolsó löketnek egy erős feketét.

A kávéháznak mindig is volt egy különleges hangulata számomra. Finom illatok, nyugalom, én idő. Mivel nem igazán szeretem a kocsmák ragadós asztalait, a hangos zenét és úgy amúgy az alkoholt, ezért mindig sokkal jobban örülök, ha valaki programként egy ilyen kávézós programot ajánl fel. Persze tudom, hogy nem szabad túlzásba vinni a napi koffeinbevitelt, mert nem egészséges, de kis mennyiségben igenis hasznos tud lenni a szervezetre, akár kívül, akár belül.

Többek között még azért is szeretek kávéházakba járni, mert ott mindig van lehetőségem megkóstolni különböző kávékülönlegességeket és általában tudunk is venni belőlük otthonra. Ha mondhatom, én igazából kávé sznob vagyok. Az instant kávék, vagy az egyéb gyors kis tasakos barátaik, nálam elvből kiesnek. Azt aláírom, hogy vannak jók, de valahogy nekem fontos, hogy a kávé, amit iszok, annak az elkészítése ne csak annyiból álljon, hogy egy kis vizet bevágok a mikróba, aztán valami porral összekeverem.

Sőt, annyira tisztelem a kávézás művészetét, hogy vállalom, hogy reggelente legalább 40 perccel korábban felkelek, hogy a tisztességesen legyen időm elfogyasztani a reggeli kis feketém és nyugalomban átgondolhassam közben az előttem álló napot.

Ahogy pedig korábban mondtam, a kávé nem csak a lelkedet táplálja, hanem a bőrünkre is nagyon jótékony hatással lehet, ha tudjuk, hogyan kell használni.

A következő pár sor pedig hölgy társaimnak szól. Szóval, ha Te is főzős kávé iszol, akkor érdemes a megmaradt fölös kávézaccot nem a kukába dobni, hanem még előtte kicsit hasznosítani. Miután lefőtt a kávé, a zaccot öntsd át egy kis tálba és hagyd kiszáradni. Ha ezzel megvagy, akkor keverd össze egy kis langyos vízzel és olíva olajjal úgy, hogy egy kenhető, krémes állagot érj el vele. Vidd magaddal a kencét fürdéskor, majd azokon a területeken, ahol már a nemkívánatosan narancsbőrrel küzdesz, alaposan dörzsöld be, majd csak egyszerűen öblítsd le magadról. A hatását már az első alkalommal érezni fogod, mert olyan puha lesz a bőröd mint a babapopsi, pár hét elteltével pedig az eredmény is szemmel látható lesz.